Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2021: Eκτιμώντας το Νερό

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που  από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου , εστιάζει στη σημασία του γλυκού νερού. Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού στοχεύει να μας ευαισθητοποιήσει για τα 2,2 δισεκατομμύρια άτομα που ζουν χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές νερό.  Βασική επιδίωξη της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού είναι να υποστηρίξει την επίτευξη του Στόχου Αειφόρου Ανάπτυξης 6: Νερό και αποχέτευση για όλους έως το 2030.

Αφίσα Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2021
To φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού εστιάζει στο τι σημαίνει το νερό για τους ανθρώπους, ποια είναι η πραγματική του αξία και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα αυτόν τον ζωτικό πόρο. Το νερό έχει τεράστια και πολύπλευρη αξία για τα νοικοκυριά μας, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομία και την ακεραιότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος. Εάν παραβλέψουμε οποιαδήποτε από αυτές τις διαστάσεις, θα οδηγηθούμε σε εσφαλμένη διαχείριση αυτού του πεπερασμένου, αναντικατάστατου φυσικού πόρου.

Εκτιμώντας το νερό - Τι σημαίνει το νερό για εσένα;

Σήμερα, το νερό απειλείται από τον αυξανόμενο πληθυσμό, τις αυξανόμενες απαιτήσεις της γεωργίας και της βιομηχανίας και τις επιδεινούμενες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Μετάφραση από: https://www.un.org/en/observances/water-day 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου