Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Συμμετοχή σε online Hμερίδα Ευρωπαϊκού Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης


Λάβαμε και σας κοινοποιούμε την παρακάτω ενημέρωση από την κ. Χρυσαυγή Τριανταφύλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ.

Επικοινωνώ μαζί σας ως η Επιστημονική Υπεύθυνη του ευρωπαϊκού προγράμματος ENSITE  (Environmental Socio-Scientific Issues in Initial Teacher Education) (ΕRASMUS+) https://icse.eu/international-projects/ensite που αφορά την ενίσχυση της διδασκαλίας Περιβαλλοντικής φύσης θεμάτων στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες στην Δευτεροβάθμια και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το ENSITE αποτελείται από 11 ομάδες ΑΕΙ από όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν εμπειρογνώμονες α) σε θέματα επιστημονικής εκπαίδευσης (έρευνα και πρακτική), β) σε περιβαλλοντικής φύσης θέματα, και γ) σε παιδαγωγικές πρακτικές για την ανάπτυξη των κατάλληλων γνώσεων και δεξιοτήτων (π.χ. κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, επιχειρηματολογία, επίλυση προβλήματος) σε μια ποικιλία μαθημάτων σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την Ελλάδα, στο πρόγραμμα συμμετέχει το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ.
Στα πλαίσια του έργου προγραμματίζονται στοχευμένες ευρωπαϊκές και εθνικές δραστηριότητες επικοινωνίας, διάχυσης και αξιοποίησης των παραδοτέων του προγράμματος. Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι η on line ημερίδα με θέμα: «Environmental Socio Scientific Issues in mathematics and science teacher education».
Η ημερίδα διοργανώνεται από την ομάδα εργασίες της Ολλανδίας και πραγματοποιείται την Πέμπτη 20 Μαΐου 14:30-18:00 (ώρα Ελλάδος). Αν σας ενδιαφέρει να την παρακολουθήσετε, μπορείτε να κάνετε άμεσα εγγραφή στην ιστοσελίδα (δεν υπάρχει κανένα κόστος εγγραφής). https://elbd.sites.uu.nl/2020/02/17/ensite_meeting_2021 (στην πλατφόρμα Register) Θα δοθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής στην ημερίδα. 
Σε κάθε περίπτωση, θα μας ενδιέφερε η επικοινωνία μαζί σας για ανταλλαγή σχετικού υλικού με το ίδιο θέμα αλλά και η ενημέρωση άλλων συναδέλφων που κρίνετε ότι θα τους ενδιέφερε να παρακολουθήσουν την ημερίδα.


Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,


Με εκτίμηση
Χρυσαυγή Τριανταφύλλου
Επίκουρη Καθηγήτρια
Μαθηματικό Τμήμα, ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου