Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Φαντασία να υπάρχει» για το σχολικό έτος 2021-2022


Απαντώντας στο αίτημα του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχετικά με την έγκριση διεξαγωγής του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Φαντασία να υπάρχει» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας για το σχολικό έτος 2021-2022, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 55/14-10-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε την διεξαγωγή του εν λόγω Διαγωνισμού. 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές/τριες θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους προκειμένου να εξοικειωθούν με τις έννοιες της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών. Οι μαθητές/τριες καλούνται να χρησιμοποιήσουν «άχρηστα» υλικά προκειμένου να κατασκευάσουν χρηστικά αντικείμενα (ρολόγια, ζυγαριές, κ.ά). Τα έργα των μαθητών/τριών, τα οποία μπορεί να είναι ατομικά ή ομαδικά, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. Φ15/137407/Δ2/27-10-2021 Υ.ΠΑΙ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου