Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Οι φωνές των εκπαιδευτικών ακούγονται στο COP26_ TeachersCOP για την Κλιματική Αλλαγή

Λάβαμε από την Ε.Ε.Π.Φ. και σας κοινοποιούμε την παρακάτω ενημέρωση: 
Εικόνα που περιέχει κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Το COP26, η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική αλλαγή θα λάβει χώρα στη Γλασκόβη, από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, ηγέτες των χωρών από όλο τον κόσμο καλούνται να λάβουν δραστικά μέτρα ώστε η υπερθέρμανση του πλανήτη να διατηρηθεί κάτω από 1,5 βαθμό κελσίου.
Το Fee (Foundation for Environmental Education), διεθνής συντονιστής των προγραμμάτων: «Οικολογικά Σχολεία», «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», «Μαθαίνω για τα Δάση», «Γαλάζια Σημαία» και «Green Key» θα συμμετάσχει στο COP26.
Στις 30 Οκτωβρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 15.00, το Γραφείο για την Κλιματική Εκπαίδευση (Office for Climate Education) φιλοξενεί το πρώτο TeachersCOP”. Πρόκειται για μια εκδήλωση σε υβριδική μορφή ζωντανά από τη Γλασκώβη, με στόχο ακουστούν οι φωνές των δασκάλων στο COP!
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπαιδευτικοί από όλον τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν διαδικτυακά προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ψήφισμα με συγκεκριμένες προτάσεις, που θα έχει σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή.  Το ψήφισμα που θα συνδιαμορφωθεί από τους εκπαιδευτικούς όλων των Ηπείρων του κόσμου, θα παρουσιαστεί στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και σε όσους σχετίζονται με την εκπαίδευση στο συνεδριακό χώρο του Blue Zone του COP26 στη Γλασκόβη!
Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του TeachersCOP, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τις ομιλίες τριών πρωτοπόρων εκπαιδευτικών σχετικά με την Κλιματική Εκπαίδευση.
Πρόκειται για μία ευκαιρία προς τους εκπαιδευτικούς ώστε να εισακουστούν οι φωνές τους και να λάβουν δράση με σκοπό την διάδοση της εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή σε όλον τον κόσμο.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου