Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του Ε.Θ.Δ H Ελιά με θέμα: «Ενεργοί πολίτες και αειφόρος διαχείριση στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς»

Στο πεδίο (ελαιώνας κοντά στην Κορώνη).

Το τριήμερο 5-7 Απριλίου πήγαμε στην Καλαμάτα  για να συμμετάσχουμε στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ενεργοί πολίτες και αειφόρος διαχείριση στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς» συνοδεύοντας τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας που συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Η Ελιά, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκε το σεμινάριο από το ΚΠΕ Καλαμάτας. Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις, παρουσιάσεις προγραμμάτων σχολείων και ΚΠΕ, δραστηριότητες πεδίου σε ελαιώνα και σε παλιό ελαιοτριβείο στην περιοχή της Κορώνης και παράλληλα εργαστήρια σχετικά αφενός με την ελιά και τα παράγωγά της και αφετέρου σχετικά με μεθόδους και τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην υλοποίηση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Την τελευταία μέρα παρουσιάσαμε τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ελιά που υλοποιούνται στη Διεύθυνσή μας. Για το συγκεκριμένο ΕΘΔ σας έχουμε ενημερώσει με παλιότερή μας ανάρτηση. Οι σχολικές μονάδες που είναι ενταγμένες στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο από τη Διεύθυνσή μας είναι  το 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων και το 10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από την κ. Σταυρούλα Μιχαλοπούλου (Προϊσταμένη 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων) και Κυριακή Κοροσίδου (10ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου)  και ανάρτησαν  πόστερ με τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούν. Ευχαριστούμε τον Υπεύθυνο Λειτουργίας του ΚΠΕ Καλαμάτος κ. Γεώργιο Παναγόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο κ. Αναστάσιο Ζόμπολα και την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καλαμάτας για την άρτια διοργάνωση και την ωραία φιλοξενία και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου ελπίζοντας να συνοδεύσουμε έχουμε ακόμα περισσότερες σχολικές μονάδες. 
Πόστερ 10ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου από το πρόγραμμα: H ελιά από την αρχαιότητα ως σήμερα

Πόστερ 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων από το πρόγραμμα: Σχήματα και χρώματα, ήχοι και αρώματα στον καμβά της γειτονιάς μας.   

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συμμετείχε στο παραπάνω σεμινάριο παρουσιάζοντας τα προγράμματα για την ελιά που υλοποιούνται φέτος σε σχολικές μονάδες (εντός και εκτός του ΕΘΔ) της Διεύθυνσής μας με έμφαση βέβαια στα προγράμματα των σχολικών μονάδων του Δικτύου. Επίσης δείξαμε πώς προβάλλονται τα  Θεματικά Δίκτυα μέσα από το ιστολόγιό μας και αναφερθήκαμε στο μικρό μας αδερφάκι, το ιστολόγιο των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών καινοτομιών που φιλοξενεί υλικό από τα προγράμματα των εκαιδευτικών της Διεύθυνσής μας (http://kainotomoume.blogspot.gr/) Δείτε την παρουσίασή μας:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου