Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δίκτυο Μεσόγειος SOS: ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο “18 Χρόνια ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ”


Tο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει την Ανοιχτή Εκδήλωση με τίτλο,18 Χρόνια ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Παίρνουμε μέρος στη Λύση για ένα Περιβάλλον χωρίς Απορρίμματα, την Τετάρτη 24 Aπριλίου 2013 και ώρα 10π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΙANOS, Σταδίου 24.
medsos-kathariste-ti-mesogeio-98558
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ και επικεντρώνει στην ανακοίνωση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων που προέκυψαν από την επεξεργασία των Φύλλων Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών τα οποία συμπλήρωσαν οι εθελοντές κατά το διάστημα 2006-2012. Η συστηματική καταγραφή των απορριμμάτων αποτελεί ειδοποιό διαφορά της συγκεκριμένης εκστρατείας από ανάλογες προσπάθειες και έχει οδηγήσει όχι μόνο στην αποτύπωση του ρυπαντικού φορτίου σε σημαντικό αριθμό ελληνικών ακτών, αλλά και στην εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων σχετικά με τις πηγές προέλευσής τους που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του, επεμβαίνοντας προληπτικά. Παράλληλα καθιστά τους δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, που παίρνουν μέρος στη διαδικασία καταγραφής, πολύτιμους αρωγούς της εκστρατείας και συμμέτοχους στην επιστημονική έρευνα μέσα από τη συλλογή πρωτογενών δεδομένων.
Στην εκδήλωση, πέραν των συντελεστών, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ακαδημαϊκών, επιστημονικών, θεσμικών φορέων και ΜΚΟ, δημοσιογράφοι, εθελοντές κ.α. και θα παρουσιαστούν αναλυτικότερα τα προαναφερόμενα στοιχεία, όπως επίσης και η συνολικότερη πορεία της εκστρατείας. Παράλληλα θα αναδειχθούν καλά παραδείγματα συνεργειών και συμμετοχικών διαδικασιών που άπτονται της αντιμετώπισης του ζητήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον καθώς και η προστιθέμενη αξία τους για την αφύπνιση της Κοινωνίας των Πολιτών και τη διαφύλαξη των φυσικών μας πόρων.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο θα περιλαμβάνει Στρογγυλό Τραπέζι διαλόγου σχετικά με τη ρύπανση των παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων από απορρίμματα και τους πιθανούς τρόπους εξάλειψης του φαινομένου, θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος κου Janez Potočnik.
Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συντονίζει για 18η χρονιά την πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμού ακτών και άλλων φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (www.medsoscleanup.gr) που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 01 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2013, με συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, Δήμων, περιβαλλοντικών και κοινωνικών φορέων, εργαζομένων επιχειρήσεων και εθελοντών κάθε ηλικίας. Τα τελευταία 17 χρόνια, η εκστρατεία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση χιλιάδων εθελοντών, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία των απορριμμάτων στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον. 
Περισσότερες Πληροφορίες:
Μυρσίνη Κουκιάσα
210-8228795
events@medsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου