Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Bιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο Διεθνούς Θεματικού Δικτύου "Μαθαίνω για τα Δάση" με θέμα "Περιβαλλοντικές και ιστορικές διαδρομές στην Πεντέλη"

Ενημέρωση 18/5: Φωτογραφικό άλμπουμ από το σεμινάριο από την Υπεύθυνη Π.Ε. της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας κ. Βαρβάρα Πετρίδου




Eνημέρωση 9/4: Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διοργάνωσαν το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 σεμινάριο για 45 εκπαιδευτικούς με θέμα«Περιβαλλοντικές και ιστορικές διαδρομές στην Πεντέλη» στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση».

Με οδηγό και ξεναγό τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Πεντέλης κ. Βασίλη Δουκάκο κατευθυνθήκαμε στη θέση Βαγιάτι καθώς και στην πηγή του ποιητή Κρυστάλλη. Ο κ. Σταθόπουλος εκπαιδευτικός και πρώην Υπεύθυνος του ΚΠΕ Κρεστένων συντόνισε παιδαγωγικές δραστηριότητες στο πεδίο με περιβαλλοντικά παιχνίδια που ενθουσίασαν όλους. Ακολούθησε επίσκεψη στον Πύργο της Δούκισσας της Πλακεντίας και ξενάγηση από τον κ. Δουκάκο και τον Αντιδήμαρχο Πεντέλης κ. Λευτέρη Κουντουλάκο.

Από τη Συντονιστική Επιτροπή συμμετείχαν η κ. Σοφία Καινούργιου, πρώην Υπεύθυνη Π.Ε. Β’ Αθήνας και μέλος της ΕΕΠΦ , η κ. Βαρβάρα Πετρίδου Υπεύθυνη Π.Ε. της ΔΔΕ Β΄ Αθήνας και ο κ. Δημήτρης Γκότζος Υπεύθυνος Π.Ε. της ΔΠΕ Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Σ.Ε. Επίσης συμμετείχε ο κ.  Θεμιστοκλής Σμπαρούνης Αναπληρωτής Υπευθύνου ΚΠΕ Αργυρούπολης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής. 

(Πηγή: www.eepf.gr) 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Περιβαλλοντικές και ιστορικές διαδρομές στην Πεντέλη» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και ώρες 10.00-15.30. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση», του οποίου Εθνικός Συντονιστής είναι η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας. Πληροφορίες για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής και το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιέχονται στα επισυναπτόμενα έγγραφα. 

Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 3750/10-3-2014 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας με θέμα: Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Περιβαλλοντικές και ιστορικές διαδρομές στην Πεντέλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου