Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών των ΕΘΔ "Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη" και "Απορρίμματα... Τα χρήσιμα άχρηστα"

Ενημέρωση 20/5: Συμμετείχαμε στο σεμινάριο με την εισήγηση με θέμα: "Μείωσε-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωσε! Διδασκαλία της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη χρήση των ΤΠΕ". Πρόκειται για μια διδακτική παρέμβαση που έγινε από τη δασκάλα του 1ου Δ.Σ. Νέας Ερυθραίας Ειρήνη Βέμμου και βασίστηκε στη υπερμεσική εφαρμογή "Δεν το θές; Μην το πετάς" που αποτέλεσε τη διπλωματική μας εργασία στο πλαίσιο του ΜΠΣ Πληροφορική στην Εκπαίδευση του ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ. Δείτε παρακάτω την παρουσίαση:


Το KΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών
  προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάριο, ως συντονιστικός φορέας των εθνικών θεματικών δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ)  "ΝΕΡΟ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" και ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… "ΑΧΡΗΣΤΑ", υποστηρικτικά προς αυτά, μεταξύ 3 και 5 Μαΐου 2014. Το σεμινάριο θα έχει για  περιεχόμενο τις καλές πρακτικές που αναπτύχθηκαν από εκπαιδευτικούς, μαθητές ή και συνεργαζόμενους φορείς/άτομα των ανωτέρω δικτύων και θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα και στην ευρύτερη περιοχή της (Αγ. Αθανάσιος/Υγρότοπος Άγρα Βρυτών Νησίου, Λουτρά Πόζαρ). 

Σας δίνεται η δυνατότητα, στο πλαίσιο της μετανεωτερικής προσέγγισης της μαθησιακής διαδικασίας, να συμμετάσχετε και με εισηγήσεις, παρουσιάζοντας οι εκπαιδευτικοί-μέλη των Δικτύων μας*, την εργασία της περιβαλλοντικής σας ομάδας ως παράδειγμα καλής πρακτικής (10λεπτη παρουσίαση). 

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στα επισυναπτόμενα έγγραφα. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών της Διεύθυνσής μας θα πρέπει να αποσταλούν  στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου perivallontikh@dipevath.gr μέχρι την Τρίτη 8/4/2014. 

Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 223α/18/3/2014 ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών

Aίτηση σεμιναρίου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου