Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Hμερίδα εργασίας και αξιολόγησης των προγραμμάτων και των δικτύων που συντονίζει το ΚΠΕ Αργυρούπολης

Tην Τετάρτη 4-6-2014 συμμετείχαμε στην ημερίδα του ΚΠΕ Αργυρούπολης με αντικείμενο την αξιολόγηση των προγραμμάτων και των δικτύων που συντονίζει το ΚΠΕ. Στο πλαίσιο της παραπάνω ημερίδας έγιναν και παρουσιάσεις προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με τις μαθητικές τους ομάδες έχουν ενταχθεί σε κάποιο από τα ακόλουθα δίκτυα που συντονίζει το ΚΠΕ: 

α) Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Η Θάλασσα» 

β) Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Δασικές πυρκαγιές – αποκατάσταση τοπίου» και 

γ) Διεθνές Δίκτυο Διασχολικών Συμπράξεων Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο». 

Από τη Διεύθυνσή μας έγιναν παρουσιάσεις από 3 εκπαιδευτικούς:

Οι εκπαιδευτκοί του 3ου Δ.Σ. Ηρακλείου κ. Αθηνά Γραμματίκα και
 κ. Γεώργιος Ποταμιάς παρουσιάζουν το πρόγραμμά που υλοποίησαν

Ελληνικές Θάλασσες και ο πλούτος τους σε ψάρια από την κ. Αθηνά Γραμματίκα και τον κ. Γεώργιο Ποταμιά (3ο Δ.Σ. Ηρακλείου) (Εθνικό Θεματικό Δίκτυο "Η Θάλασσα")

Έδαφος - Τροφές βιολογικές - μεταλλαγμένες από την κ. Θεοδώρα Σφαντού (6ο Δ.Σ. Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα) (Διεθνές Δίκτυο Διασχολικών Συμπράξεων Ελλάδας – Κύπρου «Χρυσοπράσινο Φύλλο»).
Τέλος στην ημερίδα εκτός από την παρουσίαση-αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΠΕ Αργυρούπολης έγινε παρουσίαση και του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΠΕ Ελευσίνας με θέμα "Παράκτια Ελευσίνα - Μια γειτονία του Σαρωνικού" από τον Υπεύθυνο Λειτουργίας του ΚΠΕ κ. Πάνο Μπεγέτη και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ. 

Στη συγκεκριμένη ημερίδα δόθηκε μια  καλή ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στα παραπάνω Δίκτυα να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να παρουσιάσουν τις δουλειές τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και προτάσεις στη συζήτηση που έγινε μαζί και με τον Υπεύθυνο Λειτουργίας του ΚΠΕ Αργυρούπολης κ. Γεώργιο Φαραγγιτάκη, την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ καθώς και τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που παρευρέθηκαν σε αυτή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου