Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Δωρεάν παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Νεαροί Υδροβιολόγοι» Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από τμήματα Ε΄ - Στ΄ Τάξης

Ενημέρωση 23/3: Υπάρχει η δυνατότητα για άλλα 2 τμήματα Ε-ΣΤ΄ ενός σχολείου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα την Τετάρτη 22/4, χωρίς όμως κάλυψη της μετακίνησης. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση perivallontikh@dipevath.gr


Eνημέρωση 2/10: Η επιλογή των τμημάτων ολοκληρώθηκε:



Η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος Νεαροί Υδροβιολόγοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από 8 τμήματα Ε΄ ή ΣΤ΄ Τάξης. Καλύπτεται και η μετακίνηση με λεωφορείο προς και από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν ένα εργαστήριο υδροβιολογίας και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον, στην επιστήμη της Βιολογίας και ειδικότερα της Υδροβιολογίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές, σε ρόλο ερευνητή, θα έχουν τη δυνατότητα :
· να προσεγγίσουν θέματα που αφορούν, στην έρευνα και στον τρόπο που εργάζονται οι επιστήμονες στο εργαστήριο Υδροβιολογίας του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
· να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, τη χρήση των οργάνων και του στερεοσκοπίου, τις κλείδες τη βιβλιογραφία, τα εκθέματα του Μουσείου, τα φωτογραφικά αρχεία, κ.α.
· να συμμετάσχουν και να γίνουν οι ίδιοι «Νεαροί Υδροβιολόγοι».
Αναλυτικότερες πληροφορίες για το παραπάνω πρόγραμμα υπάρχουν στη διεύθυνση url http://www.gnhm.gr/education/νεαροι-υδροβιολογοι/
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες για την πραγματοποίηση της επίσκεψης είναι οι παρακάτω:
Ημερομηνίες: 8/10, 22/10, 29/10 και 12/11
Ώρες 9.30 – 10.45 (1ο τμήμα) & 11.00-12.15 (2ο τμήμα)
Διευκρινίσεις:·   από κάθε σχολική μονάδα θα επιλεγεί ένα τμήμα
· ανώτερος αριθμός μαθητών: 25
· προτεραιότητα, λόγω της θεματικής του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα δοθεί στα τμήματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βιβλία σε Ρόδες στις θεματικές «Νερό» και «Θάλασσα».


Οι σχολικές μονάδες - τμήματα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της πραγματοποίησης της επίσκεψης. 


Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 11989/26-9-2014 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου