Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες ®» - Εισαγωγικό σεμινάριο Νηπιαγωγών

Eνημέρωση 9/2: Δείτε κάποιες από τις δραστηριότητες των εκπαιδευτικών στο σεμινάριο.


Eνημέρωση 1/2: Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος αυξήσαμε τον αριθμό των συμμετεχόντων σε 40. Η υποβολή των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας http://tinyurl.com/seminariovsrodes με τους εκπαιδευτικούς που θα υποβάλουν αίτηση να τίθενται στη λίστα των αναπληρωματικών συμμετεχόντων, οι οποίοι και θα κληθούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, αν υπάρξουν ακυρώσεις από τους τακτικούς συμμετέχοντες, που παρατίθενται παρακάτω:


Σε συνέχεια του εγγράφου υπ’ αρ. πρωτ. 11297/12-9-2014, η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας διά των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων προτίθεται να διοργανώσει εισαγωγικό σεμινάριο Νηπιαγωγών με εισηγήτρια την κ. Μιχαηλίδου Βασιλική, Νηπιαγωγό M.Εd., Σχολική Σύμβουλο Π.Α. 30ης Εκπ. Περιφέρειας Φθιώτιδας την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 16.30 – 19.30, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Χαλανδρίου «Μίμης Βασιλόπουλος» (Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, Χαλάνδρι, τηλ. 2106801654).
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της φιλοσοφίας και του περιεχομένου των εκπαιδευτικών σάκων για το Περιβάλλον και την Οικογένεια, καθώς και προτάσεις για τη διαχείριση των βιβλίων που περιέχονται σε αυτούς. Θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων εμψύχωσης του περιεχομένου των σάκων.
Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια, ο/η κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να έχει μαζί του/της: μολύβι, ψαλίδι, κόλλα, ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους. Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα έχουν προτεραιότητα στο δανεισμό των εκπαιδευτικών σάκων κατά τους δύο τελευταίους κύκλους δανεισμού του τρέχοντος σχολικού έτους και τους κύκλους δανεισμού του επόμενου σχολικού έτους.
Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν 30 εκπαιδευτικοί. Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στους/στις εκπαιδευτικούς που κατά το τρέχον σχολικό έτος υλοποιούν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων συναφές με τις θεματικές των εκπαιδευτικών σάκων και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση δανεισμού τους.

Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν οδηγίες πρόσβασης στο χώρο του σεμιναρίου.
Σχετ: Έγγραφο υπ' αρ. πρωτ. 389/21-1-2015 Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου