Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Σώστε τη θάλασσα από τα πλαστικά!»

Αποτέλεσμα εικόνας για save the sea from plastic

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Σώστε τη θάλασσα από τα πλαστικά!» την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και ώρες 17.00-20.00 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής (Λυκούργου και Αρτέμωνος, περιοχή Παραδείσου Αγίας Παρασκευής, τηλ. 2106012914).

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με τη θαλάσσια προστασία αλλά και των προγραμμάτων σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι: 1) να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τα αίτια, τις συνέπειες και τις λύσεις του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά απορρίμματα 2) να εξοικειωθούν με έννοιες που αφορούν στα θαλάσσια οικοσυστήματα, τα πλαστικά, τη ρύπανση και στην ορθή κατανάλωση 3) να πάρουν ιδέες για παιχνίδια, πειράματα, εικαστικές και άλλες δραστηριότητες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στη σχολική τάξη για να προσεγγίσουν το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά 4) να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη «Αποστολή: Σώσε τη Θάλασσα από τα Πλαστικά», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Β΄-Δ΄ Δημοτικού. Το ομώνυμο βιωματικό εργαστήριο θα συντονίσει ο κ. Μάρκος Ζάγκας, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σχολείων της ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη.
Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας θα επιλεγούν για συμμετοχή στο σεμινάριο 18 εκπαιδευτικοί. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/thalassa-plastika
Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με συναφή θεματολογία καθώς και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου