Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

21 Mαρτίου: Διεθνής Ημέρα των Δασών

illustration of children learning about the forest

Τα δάση αποτελούν μέρος της ζωής σας με περισσότερους τρόπους από ό, τι αντιλαμβάνεστε

Όταν πίνουμε ένα ποτήρι νερό, γράφουμε σε ένα σημειωματάριο, παίρνουμε φάρμακο για τον πυρετό ή χτίζουμε ένα σπίτι, δεν κάνουμε πάντα τη σύνδεση με τα δάση. Και όμως, αυτές και πολλές άλλες πτυχές της ζωής μας συνδέονται με τα δάση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα δάση, η αειφόρος διαχείριση και η χρήση των δασικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων των εύθραυστων οικοσυστημάτων, είναι καθοριστικής σημασίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και για τη συμβολή στην ευημερία  των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Τα δάση διαδραματίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην άμβλυνση της φτώχειας και στην επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ).

Δάση και Εκπαίδευση - Μάθετε να αγαπάτε τα δάση

Κάθε 21η Μαρτίου, τα Ηνωμένα Έθνη αναδεικνύουν τη σημασία όλων των τύπων δασών. Φέτος η Διεθνής Ημέρα των Δασών προωθεί την εκπαίδευση για να μάθουμε να αγαπάμε τα δάση. Υπογραμμίζει τη σημασία της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα για την επίτευξη της αειφορικής διαχείρισης των δασών και της διατήρησης της βιοποικιλότητας. Τα υγιή δάση σημαίνουν υγιείς, ανθεκτικές κοινότητες και ευημερούσες οικονομίες.

Μετάφραση από: http://www.un.org/en/events/forestsday/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου