Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Κοινό Δ.Τ 31 περιβαλλοντικών οργανώσεων.: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5/6/2021

Ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας για το Περιβάλλον το Σάββατο  5 Ιουνίου 2021, τριάντα μία (31) οργανώσεις με αναγνωρισμένο έργο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην  Ελλάδα συνυπέγραψαν κοινό κείμενο το οποίο συνοδεύεται από φωτογραφικό λεύκωμα με ισάριθμες φωτογραφίες –μία από δράση κάθε οργάνωσης.

Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός οργανώσεων θέτει κοινό πλαίσιο για τις παλαιές και νέες απειλές  κατά της άγριας ζωής στη χώρα μας.
Κοινό δελτίο τύπου
Ενώνουμε τις φωνές μας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
Έχοντας μπει στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα είμαστε πλέον αντιμέτωποι με μία πολύπλευρη περιβαλλοντική κρίση -κρίση βιοποικιλότητας και κλιματική κρίση - στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη.
Η περιβαλλοντική κρίση δεν είναι πλέον «υπερβολές λίγων επιστημόνων και μερικών φυσιολατρών». Ούτε αντιμετωπίζονται, σήμερα, ως «γραφικότητες» οι αγώνες όλων εκείνων που εδώ και δεκαετίες δρουν τοπικά αλλά σκέπτονται παγκόσμια.
Οι πολλές μικρές νίκες για την προστασία  της άγριας ζωής, την αλλαγή προτύπων συμβίωσης με το φυσικό περιβάλλον, και την αλλαγή συμπεριφοράς και προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης, σε συνδυασμό με τις επιστημονικές τεκμηριώσεις, έχουν ανοίξει το δρόμο σε ένα διαφορετικό αύριο με όραμα για τον άνθρωπο και τη φύση.
Διαβάστε τη συνέχεια του Δελτίου Τύπου στη σχετική ανάρτηση στον δικτυακό τόπο της Ε.Ε.Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου