Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

5 Ιουνίου 2021: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Φαντάσου ξανά, δημιούργησε ξανά, επανάφερε

 

Για πολύ καιρό, εκμεταλλευόμαστε και καταστρέφουμε τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Κάθε τρία δευτερόλεπτα, ο κόσμος χάνει μια δασική έκταση όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Τον περασμένο αιώνα καταστρέψαμε τους μισούς από τους υγροτόπους μας. Το 50% των κοραλλιογενών υφάλων έχει ήδη χαθεί και το 90% θα μπορούσαν να έχουν χαθεί έως το 2050, ακόμη και αν η υπερθέρμανση του πλανήτη περιοριστεί σε αύξηση 1,5 °C.
Η απώλεια οικοσυστημάτων στερεί τον κόσμο από «αποθήκες» διοξειδίου του άνθρακα, όπως τα δάση. Οι παγκόσμιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια και ο πλανήτης μας ακολουθεί έναν ρυθμό που μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.
Η εμφάνιση του COVID-19 έδειξε επίσης πόσο καταστροφικές είναι οι συνέπειες της απώλειας του οικοσυστήματος. Μειώνοντας την περιοχή του φυσικού οικοτόπου για τα ζώα, δημιουργήσαμε ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση παθογόνων μικροοργανισμών - συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊών.
Στο πλαίσιο της παραπάνω κατάστασης, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και το θέμα της είναι «Φαντάσου ξανά, δημιούργησε ξανά, επανάφερε»
Περισσότερα στοιχεία (στα αγγλικά) στη σχετική ανάρτηση στον δικτυακό τόπο του Ο.Η.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου