Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΗELMEPA: Eυρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Let's Cleanup Europe 2014

Κάθε χρόνο, εκατομύρια τόνοι απορριμμάτων ρυπαίνουν θάλασσες, ωκεανούς, ακτές, ποτάμια, δάση και άλλα σημεία του φυσικού περιβάλλοντος. Κύρια αιτία είναι η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού που συνεχίζει να ακολουθεί μη-βιώσιμα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης κάτω από ανεπαρκείς στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων. 

Για πρώτη φορά και με σύνθημα «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεσπίζει από φέτος τη 10η Μαϊου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, με σκοπό να προβάλλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμάτων στο περιβάλλον μαζί με την πρόληψη της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA, συντονίζοντας στη χώρα μας αυτή την Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, προσκαλεί όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να δώσουμε στις 10 Μαΐου στο περιβάλλον, λίγη από την ευαισθησία μας. Να καθαρίσουμε από μόνοι μας μια κοντινή παραλία, όχθη ποταμού ή λίμνης, τμήμα του βυθού, δάσος, πάρκο ή όπου υπάρχουν σκουπίδια στη γειτονιά μας. Και αν δεν μπορούμε εκείνη την ημέρα, ας διαλέξουμε κάποια άλλη κοντά στη 10η Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο των Ναυτίλων της HELMEPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου