Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

2Π:Εκπαιδευτική βαλίτσα της ΑctionAid Ελλάς


Η εκπαιδευτική βαλίτσα "2Π", “ταξιδεύει” στα δημοτικά σχολεία και φέρνει σε επαφή τους μαθητές με χώρες μακρινές και μαρτυρίες από τους κατοίκους τους, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό όπως: αντικείμενα, φακέλους με εγχειρίδια για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές, φωτογραφίες, χάρτες κτλ.Κινητήριος μοχλός των δραστηριοτήτων είναι μία κούκλα που αντιπροσωπεύει τον Πολίτη του Κόσμου, η οποία αναδιπλώνεται και στέκεται στην τάξη. Ο ανήσυχος αυτός ταξιδευτής έχει επισκεφθεί πολλά μέρη του κόσμου, έχει ερευνήσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί και φέρνει στη σχολική τάξη τις εντυπώσεις του και τις ιστορίες των ανθρώπων που γνώρισε. Μέσα λοιπόν από τις εμπειρίες του,  πραγματοποιούνται οι προτεινόμενες δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιοεχόμενο και τη διαδικασία δανεισμού της βαλίτσας από τη σχολική σας μονάδα στη σχετική ανάρτηση στο δικτυακό τόπο της ActionAid Eλλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου