Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας στη δράση: «Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄
Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) προτίθεται κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 να υλοποιήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση «Στέλνουμε μήνυμα, αναλαμβάνουμε δράση: Μειώνω τα Απορρίμματα-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω: Στο Σχολείο μου, στη Γειτονιά μου, στην Πόλη μου». Στόχος της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει τους/τις μαθητές/-τριες στη μείωση των απορριμμάτων, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από το σχολείο, να κινητοποιήσουν όλη τη σχολική μονάδα, να ευαισθητοποιήσουν το οικογενειακό περιβάλλον και να εμπλέξουν την τοπική κοινωνία με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.
Στις σχολικές μονάδες και τους/τις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλεί αναλυτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών και δραστηριοτήτων. Οι επιλεγέντες εκπαιδευτικοί θα λάβουν σχετική επιμόρφωση, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε σχετικές εκδηλώσεις (όπως η περσινή επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων) και θα λάβουν σχετικό εκπαιδευτικό υλικό. Οι σχολικές μονάδες θα λάβουν μια μικρή θεματική βιβλιοθήκη (εκπαιδευτικό σάκο). Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν τη δράση θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής τους στη συγγραφή συλλογικού τόμου που θα περιλαμβάνει εφαρμοσμένες καλές πρακτικές. Ο συλλογικός τόμος εργασιών από την εφαρμογή της δράσης κατά το σχολικό έτος 2016-2017 θα εκδοθεί εντός του 2017.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας http://tinyurl.com/stelnoume-mhnuma
Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί:
- στις σχολικές μονάδες που θα δηλώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή
- στις σχολικές μονάδες που θα έχουν τη μεγαλύτερη αναλογικά συμμετοχή (αριθμό εκπαιδευτικών και τάξεων/τμημάτων της σχολικής μονάδας που συμμετέχουν).
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής μονάδας θα αναλάβουν ρόλο τοπικών συντονιστών και θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου