Kαινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Διαρκής ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια από το χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Σχεδίαση-διαχείριση: Δημήτριος Γκότζος

Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας

Δρ. Eπιστημών Αγωγής, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Κρήτης

Μ.Α in Education, Lancaster University,U.K.

M.Δ.Ε Πληροφορική στην Εκπαίδευση, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ



Eπικοινωνία:

Kηφισίας 20, 151 25 Μαρούσι email: perivallontikhdipevath@gmail.com


Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.: Ρύπανση από πετρελαιοειδή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΚΕΘΕΜια από τις πιο σημαντικές και εκτεταμένες μορφές ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι αυτή από τους υδρογονάνθρακες πετρελαίου η οποία προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από διαρροές εξ αιτίας ατυχημάτων. Στη σημερινή βιωματική δράση θα δούμε πως συμπεριφέρεται το πετρέλαιο, όταν βρεθεί στη θάλασσα, ποιες φυσικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα από μόνες τους, ποια είναι η βασικότερη ζημιά που κάνει όσο βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας και τι συμβαίνει όταν βυθιστεί. Επίσης θα διερευνήσουμε πως επιδρούν οι υδρογονάνθρακες πετρελαίου στη μείωση της διαπερατότητας του φωτός και τη δυσχέρεια της φωτοσύνθεσης ενώ οι μαθητές θα δοκιμάσουν την απορροφητικότητα που έχουν διάφορα υλικά απέναντι στο πετρέλαιο και θα σημειώσουν  τις απαντήσεις τους σε φύλλα εργασίας. 

ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.:  Δρ. Έλλη Αναστασοπούλου  

Δείτε την αναλυτική περιγραφή  που παρουσιάστηκε υπό τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου  “Αργοσαρωνικός, η θάλασσά μας- το παρόν και το μέλλον της


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου